четверг, 18 декабря 2014 г.

Зимові свята приходять у дім!

    Офіційно новорічне свято запровадив римський імператор Нум Помпілій. Він переніс початок року з березня на січень. А місцева назва місяця походить від імені давнього божества  дволикого Януса. Римляни вважали його покровителем усіх дверей та воріт, які той власноручно відчиняв і замикав. Про це говорить і зовнішність божества : старе обличчя, що символізує рік зійшлий, спрямоване в тильну сторону, а юне дивиться тільки вперед.
    Це одне із найбільш таємничих, урочистих і "родинних" свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить у чудеса. Очікують дива не тільки діти, але й дорослі, навіть якщо вони зовні серьозні й не подають виду.
    В Україні вважається,
що Новий рік треба зустрічати в чомусь новому, щоб весь рік були обнови. За повір'ям, який перший день Нового року, таким буде і весь рік, тому бажано важку й неприємну роботу відкладати на потім.
      Вступаючи до нового року, кожному з нас варто озирнутися назад, оцінити, як ми поводилися минулого року, що доброго та приємного встигли зробити, які спогади беремо із собою до року наступного.
   Саме до новорічних свят ми підготували книжкову виставку "Зимові свята приходять у дім".
          Щасливих новорічних свят!

Комментариев нет:

Отправить комментарий