среда, 25 марта 2015 г.

Їх читає світ : Ю. Несбьо

Норвежець Ю. Несбьо (нар. 1960 р.) у себе на батьківщині спочатку став відомим як економічний оглядач (він закінчив Норвезьку школу економіки), потім як рок-музикант і композитор популярної групи "Di Derre", а наприкінці 90-х ще й як письменник, автор серії романів про норвезького поліцейського Харрі Холе. Перший з романів серії - "Нетопир" (1997) був визнаний кращим детективом Скандинавії, удостоївся у критиків звання "миттєвого бестселера" й приніс автору престижну премію "Срібний ключ".




Несбьо Ю.
      Нетопир: роман / Ю. Несбьо; переклад В. М. Верховня; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. - Харків: Фоліо, 2012. - 381 с. - (Карта світу).
     У Сіднеї жорстоко вбито молоду норвежку Інгер Холтер. Для розслідування цього злочину на допомогу австралійським поліцейським приїздить детектив із Осло Харрі Холе. В Австралії на нього чекає  багато несподіванок. Тут він зустрічає й втрачає друзів і кохання. А пошуки вбивці подібного до страшного змія Буббура з легенди австралійських оаборигенів, перетворилися для нього на смертельний бій із загадковим ворогом.
     Ця книжка є у відділі абонемента. Чекаємо на Вас шанувальники скандинавського гостросюжетного роману.

    Несбьо Ю.
         Безтурботний: роман / Ю. Несбьо; переклад В. С. Бойка; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. - Харків: Фоліо, 2013. - 607 с. - (Карта світу).

Харрі Холе й уявити не міг, у яку халепу вскочив. З одного боку, заплутана справа із пограбування банку, в розслідуванні якої виникло більше питань, ніж відповідей, а з іншого - загадкове самогубство його колишньої коханки, з котрою він провів останню в її житті ніч. Усе обертається проти Харрі. Схоже, комусь конче потрібно усунути його, хтось веде з ним дуже ризиковану гру Та не був би він Харрі Холе, якби дозволив знищити себе...
    Ця книжка є у нашому відділі. Чекаємо Вас на абонеметі.

Несбьо Ю.
    Червоногрудка: роман / Ю. Несбьо; переклад В. М. Верховня; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. - Харків: Фоліо, 2012. - 542 с. - (Карта світу).

     Занурившись у справу про нелегальну торгівлю зброєю, детектив Харрі Холе натрапляє на дуже підозрілу оборудку: хтось за великі гроші придбав гвинтівку з оптичним прицілом. Хто він і на кого збирається полювати? Відповіді немає, а зброя між тим вже діє, вбивства йдуть одне за одним, і "мисливець", схоже, вважає себе непереможеним. Харрі іноді здавалося, що він ганяється за привидом. Страшно равіть уявити, хто може стати наступною жертвою. Убивцю слід зупинити за будь-яку ціну, і Харрі вже знає, як це зробити...
   Ця книжка є на абонементі і її обов'язково треба прочитати.

Несбьо Ю.
    Таргани: роман / Ю. Несбьо; пер. К. Г.Дуброви; худож.-оформлювач Д. О. Самойленко. - Харків: Фоліо, 2013. - 381 с. - (Карта світу).

   У борделі Бангкока вбито норвезького посла. Харрі Холе вирушає до Таїланду, щоб суто конфіденційно розслідувати це вбивство. Опинившись у злачних місцях Бангкока, в опіумних кублах та стрип-барах, він поступово розуміє, що не все так просто, як здавалося попервах. Таргани шурхотять за плінтусами... Хто ж вони? Проте Холе, незважаючи на всі перешкоди, докопається до істини і розкриє цю заплутану справу.
            Бажаємо приємного читання.

   



 

                                               

                                                                                  

Комментариев нет:

Отправить комментарий