среда, 21 октября 2015 г.

Запорізька книжкова толока

     16 --18 жовтня 2015 року відбувся Міжнародний фестиваль "Запорізька книжкова толока". Проект здійснювався в рамках Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID). Захід проводився у Виставковому центрі "Козак-палац".
       Чому Толока?
    Бо саме слово означає форму взаємодопомоги. Толоки організовували для виконання термінових робіт за участі великої кількості осіб. Термінова робота у Запоріжжі -- відродження культури на прифронтовій території, як одного з факторів об'єднання громади.
Об'єднання навколо однієї теми -- книги. І всього , з чим вона пов' язана -- літературою, творцями, театром, читанням , читачами і музикою...
    Учасниками і партнерами "Запорізької книжкової толоки" стали не тільки діячі культури з усієї України, а й ті люди і організації, які зацікавлені у досягненні миру.
    Відділ абонемента приймав участь у двох презентаціях: книги Валентини Степанівни Рудіної "Повалені демони"та Ю. Завадського "Таксист", а також у поетичному читанні А. Дмитрук.
     Ю. Завадський такий собі апоетичний автор,  і в цьому є своя поезія.
Авторське пояснення теж доволі дивне: "Таксист"-- вірш і "Таксист" -- книжка народилися як цитата, хай навіть мені це не подобається. Із мене самого, із текстів, що в мені живуть, це тексти про пошук перспектив і про правду, котрої бракує щодня, особливо коли йдеться про мене самого..."
   Збірка оповідань В. Рудіної "Повалені демони"включає дві сюжетні лінії -- любовна та документальна. Спогади автора -- найбільш цікава частина книги.
    Презентація книги Валентини Степанівни буде проходити в останній четверг листопада в Запорізький Обласній Універсальній бібліотеці в рамках засідання літературного клуба .

   
 
   Фестиваль -- це масове свято, показ досягнень мистецтва. Тож на Фестивалі "Запорізька книжкова толока" кожен зміг поспілкуватися з відомими людьми, обговорити актуальні теми з фахівцями і експертами, навчитися чомусь новому. І точно отримати масу позитивних емоцій.                                                                                                                      






















Комментариев нет:

Отправить комментарий