пятница, 30 сентября 2016 г.

Всеукраїнський день бібліотек!

       Всеукраїнський день бібліотек
встановлений в Україні
"... враховуючи  великий внесок
бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвіщення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи  ініціативу бібліотечної громадськості ... "згідно з Указом  Президента України "Про встановлення Всеукраїнського
дня бібліотек" від 14 травня 1998 р. № 471/98.
   Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.
     Бібліотеки -- один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.
     Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з'явилися ще близько 2,5 тис. років до нанашої ери на сході. Це було зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички на яких їх сучасники запам'ятали важливу для них інформацію для наступних поколінь. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства.
                        Зі святом!
  Шановні володарі книжок та книжкових полиць, покровителі каталогів та картотек, заручники періодичних видань, газет та журналів бажаю 
бути завжди здоровими, щастя та благополуччя вам і вашим родинам!!!    

Комментариев нет:

Отправить комментарий