понедельник, 30 января 2017 г.

Бібліографічний огляд

       27 січня 2017 року у відділі абонемента було проведено бібліогрфічний огляд творчості сучасних зарубіжних письменників для вчителів російської мови, зарубіжної літератури, української мови та літератури ЗОІППО.
       Провідний фахівець Тетяна Мартиненко розповіла про роман Маркуса Зузака "Крадійка книжок". Болючі спогади своїх батьків-емігрантів про такі несумістні речі, як дитинство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель Мелінгер, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу слів і, втративши все інше, вижила -- завдяки лише цій силі. Автор написав велику, болісно-сумну, химерно і структуровану книгу про нацистську Німеччину, у якій оповідачем є сама Смерть.
     Валентина Гобі "Дитяча кімната". Трагічна і життєствердна історія боротьби юної матері проти фабрики смерті, концтабору Равенсбрюк. Боротьбу за кожну краплю молока, за ложечку дитячого харчування від "Червоного хреста", яким гестаповці годують кошенят, за вкрадений шматок вугілля, щоб хоч трохи обігріти "дитячу кімнату" -- барак у "пеклі для жінок", де народжуються, щоб померти. Чи є в світі щось сльніше за материнську любов?
   Присутні були запропоновані і інші автори та їхні твори: Б. Шлінк "Читець", Кіз Д. "Квіти для Елджернона", Васкен Берберян "Діти розлукі" та інші.
    Зустріч пройшла у дуже теплій атмосфері!

Комментариев нет:

Отправить комментарий