понедельник, 19 июня 2017 г.

Ретророман

     "Адвокат із Личаківської" -- перший із нового циклу ретродетективів Андрія Кокотюхи, місцем дії якого обрано Львів. Цикл складається із 7 романів та охоплює період від 1908-го по 1918 рік. За цей час у Галичині, Австро-Угорській та Російській імперіях, а також у всьому світі стануться стрімкі й трагічні зміни, котрі накладають певний відбиток на українську історію.                                                                          Початок ХХ століття, 1908 рік. Молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царскої влади до Львова.
     Але й тут його заарештовує поліція -- біля трупа відомого адваката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів.
Самогубство -- чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. Правда приголомшить Клима та його нового відданого Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович.

   "Привид із Валової" -- друга книжка серії "Ретророман". Львів. 1909 рік. У кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима Кошового.
     Смерть сталася за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім має у Львові недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані. Всякого, хто зустрінеться з нею, чекає погибель.







"Автомобіль із Пекарської" -- це третя книжка серії "Ретророман". Львів. 1911 рік. Вересень.         У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната.  У вбивстві підозрюють її таємного коханця Густава Селезького. Він може довести свою невинність. Та докази готовий довірити лише одній людині -- Климові Кошовому, який може знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життя міської аристократії.






   "Різник із Городецької" -- четверта книжка серії "Ретророман".
       Львів. 1913 рік. Напередодні Різдва жорстоко вбито кількох дівчат легкої поведінки. Газети дали невловимому вбивці прізвисько -- Різник із Городецької. Але кримінальна хроніка та інші сенсації більше не цікавлять вже відомого читачеві львівського адвоката Клима Кошового... Так все починається...

Комментариев нет:

Отправить комментарий