пятница, 1 декабря 2017 г.

Літературний клуб "Книжковий світ" -- Анатолій Сердюк

   30 листопада 2017 року відбулося чергове засідання літературного клуба "Книжковий світ", яке було присвячено творчості Анатолія Сердюка.
     Тетяна Мартиненко (голова ради клуба) відрекомендувала гостя присутнім.
    Галина Кирілівна Власюк (член ради клуба) розповіла про зустріч з Дмитром Павличком і Анатолієм Сердюком.
   Наступним слово взяв Анатолій Васильович. Він розповів, що відлік творчої діяльності веде з грудня 1988 року, від благодійного шкільного рок-концерту, який він організував на підтримку постраждалих від землетрусу в Арменії.
    
    Анатолій Сердюк перші композиції як майбутній композитор почав складати в шкільному, а потім в армійському ансамблях, де був солістом-вокалістом, гітаристом і художнім керівником.
     На всеукраїнську естраду співак і композитор вийшов у серпні 1991 року, ставши призером Всеукраїнського фестивалю "Червона рута" з власною піснею на вірші Д. Павличка "Вставай, Україно!". Вона мала великий резонанс, її підхопили радіо й телебачення, визнавши піснею-символом 1991 року, а 1992 пісня розглядалася як один із претендентів на новий гімн України.
    У 1992-1996 рр. співак з успіхом брав участь у пісенних конкурсах по всій країні та за її межами. З 1992 року виступає із сольними концертами в Запоріжжі, Запорізькій області та в Україні.. З 1993 року випускає аудіоальбоми, спочатку на касетах, пізніше на компакт-дисках, а з 2005 року виходять DVD із концертними відеозаписами артиста.

Як журналист А. Сердюк -- автор і ведучій передач "Наша естрада" (1996 -- 1998), "Пісенне Запоріжжя" (2007-2009), "Без пісні нема України" (2010) відповідно на радіостанціях "Радіо-Три", "Запоріжжя FM", канал "Культура" Національного радіо України.
  Виступ Анатолія Сердюка неодноразово переривався оплисками. Зустріч пройшла в дуже теплій атмосфері.

Комментариев нет:

Отправить комментарий