четверг, 18 января 2018 г.

Їх читає світ

  Баскомб Н.
      Зимова фортеця. Чому Гітлер не зміг першим створити атомну бомбу / Н. Баскомб : Пер. з англ. М. Гоцацюка. -- К. : Вид. група КМ-БУКС, 2017. -- 416 с.

     Події, що розгорталися навколо найбільшого у світі заводу з виробництва важкої води "Норск Гідро", по праву можна вважати найдоленоснішими і водночас найменш відомими широкому загалу сторінками історії Другої світової війни. Страшно подумати, що сталося б з людством, якбиу Гітлера таки з'явилася атомна бомба. А нацистська Німеччина перебувала за крок до завершення її розробки. Та завдяки мужності й героїчним зусиллям норвезьких командос і бійців британської спецслужби плани зі створення найпотужнішої зброї, на яку фюрер покладав стільки сподівань, були зруйновані.
      Роман, написаний за мотивами реальних подій, зацікавить і шанувальників історичної та документальної літератури, і тих читачів, які віддають перевагу гостросюжетним творам.

  Ру М.
      Повернення у притулок : роман / Меделін Ру ; пер. з англ. Н. Гоїн. -- Харків : Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. -- 304 с.

     Ден та його друзі бачать дивні й моторошні сни про те, що сталося з ними минулого літа в коледжі Нью-Гемпшир. Щоб позбутися їх, вихід один -- повернутися в те місце й поглянути в обличчя своїм жахам. Коли до кожного з них приходить лячна світлина з написом "З тобою не покінчено", підлітки розуміють, що просто так забути про все не вдасться. Настав час діяти...






   Ріггз Р.
      Бібліотека душ : роман /  Ренсом Ріггз ; пер. з англ. О. Любенко. -- Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2017. -- 480 с.

   Абатон... Загадкове зникле місто, де в бібліотеці зберігаються душі великих дивних... Старовинна легенда нагадає про себе, коли в пошуках викрадених дітей Джейкоб, Емма й вірний Едисон, сплутавши сліди переслідувачам у сучасному Лондоні, вирушать до вікторіанської Англії. У небезпечній подорожі в нетрі Диявольського Акра -- петлі поза законом, де дуже легко приховати крадене,-- їх супрововоджують похмурий перевізник Шарон, спокушений перспективами кар'єрного зростання, і приручений Джейкобом порожняк. Але тут, біля самого лігва витворів, їх уже багато років чекає той, хто вірить у повернення бібліотекаря...

Комментариев нет:

Отправить комментарий