среда, 26 сентября 2018 г.

30 вересня Всеукраїнський день бібліотек

       Бібліотеки -- один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з'явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички на яких їх сучасники запам'ятали важливу інформацію для наступних поколінь. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим бібліотека Софії Київської.
   У цей день, Всеукраїнський день бібліотек, ми так само поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх працівників цього безцінного осередка, з віками накопиченого людського досвіду і знань. Бажаємо Вам усіх благ, уваги ваших читачів! Зі святом бібліотек!!!
Запрошуємо всіх шанувальників книги до Запорізької Обласної Універсальної бібліотеки від 9.00 -- 17.00 разом відсвяткувати це свято!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий