пятница, 26 октября 2018 г.

Літературний клуб "Книжковий світ"

   25 жовтня 2018 року  відбулося чергове засідання літературного клуба "Книжковий світ", яке було присвячено творчості авторів , які найбільш сподобалися присутнім за літній період.
   Засідання відкрила Тетяна Володимирівна Мартиненко (голова ради клуба) з приємної новини -- Ганна Миколаївна Нагорна, яка була багато років завідувачкою відділу краєзнавства стала Лауреатом обласної премії імені Якова Новицького. Присутні поздоровили її з нагородою.
    А далі перейшли до бібліографічного огляду. Тетяна Володимирівна запропонувала присутнім декілька авторів та їх творів:
"Добробати". Чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальонів? У чому сутність руху добробатів -- і де його витоки? Якою була роль добровольців під час найважливіших етапів битви України проти гібрідного агресора? І що чекає їх в майбутньому?
Дзюба І.; Костено Л. "Гармонія крізь тугу дисонансів".
   Це книжка про письменника в Часі -- і про Час у житті письменника. Перед читачем розгортається ніби писаний на окремих аркушах літопис долі Ліни Костенко. -- і долі країни в часи тоталітаризму та в період боротьби за Незалежність, захисту її здобутків.
   "Добрі історії. Півцукернки".
Довгими вечорами, коли настолі чай дружить із печивом, а маслини з вермутом , не обійтись без історій. Також це один із вимірів літератури, коли читання зміцнює почуття захищеності.
  М. Поллак "Цісар Америки. Велика втеча з Галичини".
Порубіжжя XIX--XX століть : із Галичини (сучасної території України та Полщі) за океан лине багато тисячний потік заробітчан і переселенців, готових втілювати американську мрію.
  Олена Кузьмівна Степаненко (член клуба) розповіла про творчість С. Талан.
Любов Михайлівна Брова розповіла про збірку  В. В'ятровича.
Т. В. Чумаченко (член ради клуба) познайомила присутніх з романом ізраїльського автора Оз "Пізнати жінку".
 Ніна Миколаївна Ласкова розповіла про зустрічи, які відбувалися протягом літа а також про презентацію книги О. Чорновіла.
Засідання клуба пройшло в теплій атмосфері

Комментариев нет:

Отправить комментарий