вторник, 16 июля 2019 г.

Нові надходження

  Відділ абонемента  Запорізької Обласної Універсальної Наукової бібліотеки запрошує читачів ознайомитися з новими надходеннями. Партія книг дуже велика і різноманітна : художня література ( сучасна українська і зарубіжна) ; література по історії та психології ; література по філософії та мовознавству, а також література для дітей і підлітків.

Фергюсон Ніл
   Еволюція грошей. Фінансова історія світу/ пер. з англ. Катерина Диса. -- К. : Наш формат,2017. -- 384 с.
Шотландський історик Ніл Фергюсон досліджує гроші, розповідаючи про еволюцію фінансів в історії людства. Гроші -- це рушійна сила прогресу, але люди про них мало знають. Фінансове невігластво шкодить не менше за природні катастрофи. У книжці висвітлено основні фінансові поняття та концепції, розтлумачено причини останньої потужної світової економічної кризи. Що таке гроші?  Що роблять банки? Яка різниця між акціями та облігаціями? Навіщо купувати страхові поліси чи нерухомість? Що саме робить гедж-фонд? Це фінансова історія людства від її витоків у давній Месопатамії часів Хаммурапі ло останніх потрясінь на так званій Планеті Фінансів.

Харарі,Ювал Ной
   21 урк для 21 століття/ ювал Ной Харарі ; пер. з англ. О. Дем'янчука. -- Київ : Форс Україна, 2018. -- 416 с.
Минуле людства у книзі  Sapiens "Людина розумна". Далеке майбутнє у книзі Homo Deus "Людина божественна". Саме настав час замислитися над питаннями сьогодення.
       Що означає підйом Дональда Трампа? Що можна зробити з епідемією фейкових новин? Чому ліберальна демократія зазнає кризи? Чи повернеться Бог? Чи наближається нова Світова війна? Яка цивілізація домінує в світі -- Захід, Китай, Іслам?
    У третій книзі Ювала Ноя Харарі простих відповідей не буде. Проте захоплива подорож навколо глибокого смислу подій, що відбуваються сьогодні -- гарантована.

Голвей, Террі
   Слова, що лунають крізь час. Найважливіші в історії людства промови, які змінили наш світ/ Террі Голвей ; Пер. з англ. О. Гамурарь. -- К.: Вид. група КМ-БУКС, 2018/ -- 480 c.
   Промова -- один із найефективніших засобів впливу на людей, до якого свого часу вдавалися біблійні пророки й стародавні можновладці та якого, незважаючи на розмаїття новочасних інформаційно-комунікаційних технологій, не цураються і сучасні громадсько-політичні  та державні діячі. Зібрані в цьому виданні належать до різних епох, однак порушені в них теми, виголошені провідні ідеї та гасла ніколи не втратять своєї актуальності.

Вулф, Александра
   Долина богів. Історії з Кремнієвої долини/ Пер. з англ. Андрія Бондаря. -- Київ : Yakaboo Publishing, 2018. -- 288 с.
   Це книжка про місце, де навіть ХХI століття вийшло з моди -- так далеко вперед дивляться мешканці Кремнієвої долини. Саме тут, у Сан-Франциско та у містах Затоки Сан-Франциско, вдруге за останні півстоліття відбувається маштабна культурна революція, яка радикально змінює життя планети.  І якщо в 1960-х роках про тодішню революцію писав Том Вулф, то про сучасників пише його донька, журналістка Александра Вулф.
   у центрі її оповіді -- не хіппі, а юні стартапери, учасники й учасниці стипендіальної програми легендарного інвестора Пітера Тіля, які отримали від його фундації 100 тисяч доларів з умовою покинути школу, відмовитися від навчання в коледжі на час програми і заснувати власну компанію.
 
tatamart4@blogspot.com
http// zounb.zp.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий