среда, 12 февраля 2020 г.

Нові надходження -- 2020

  Відділ абонемента Запорізької Обласної Універсальної Наукової бібліотеки пропонує читачам ознайомитись із черговою партією нових надходжень :
-- сучасна українська література ;
-- сучасна зарубіжна література українською мовою ;
--література для дітей ;
-- література, яка присвячена історичним постатям ;
-- історія, літературознавство та мистецтво.

Панченко В.
   Повість про Миколу Зерова. -- К.: ДУХ І ЛІТЕРА, 2018. -- 624 с.

Микола Зеров (1890-1937) -- ключова постать в історії національно-культурного Ренесансу 1920-х років. Літературознавець, лідер "п'ятірного грона" поетів-неокласиків, полеміст, блискучий перекладач, київський Золотоуст, чиє ораторське мистецтво справедливо вважається неперевершеним.
   "Повість про Миколу Зерова" Володимира Панченка є дослідженням історії життя цієї видатної людини.

Мирослав Лаюк
  Світ не створений[Текст] : роман/ Мирослав Лаюк. -- Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. -- 288 с.

У романі, ніби в колючий дріт, з'єднано кілька історій. Він виводить з темного лабіринту, породженого питанням : "Усе -- навіщо?". Серед розкиданих у часі ліній -- і мистецький проект, який змушує здійснити одіссею від ромських таборів до чорнобильської зони й глибин пам'яті, образи та прощення. Тут і поява в Карпатах дивного світла, через яке скисає все молоко й наростає відчуття апокаліпсису. Тут і розмова з Махном і революція в Києві...

Генассія Ж.-М.
   Клуб невиправних оптимістів./ Жан-Мішель Генассія ; пер. з фр. А.Шведик. -- Х.: Віват, 2017.

Париж кінця 1950-- початку 1960-х років. Героєві дванадцять -- вік, коли все : навчання в ліцеї, розлучення батьків -- дається досить важко. Тож Мішель Маріні переймається не так навчанням, як грою в кікер, музикою та фотографією з читанням. Клуб "Бальто" -- клуб невипраних оптимістів -- інтелектуалів, які щоб урятувати своє життя, перетнули залізну завісу.

Tatamart4@gmail.com
tatamart4@blogspot.com
http//zounb.zp.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий