пятница, 2 октября 2020 г.

Ірена Карпа "Добрі новини з Аральського моря"

 Ірена Карпа -- сучасна українська письменниця, співачка, журналістка та мандрівниця, громадська діячка та з 2015 року -- перша секретарка з питань культури посольства України у Франції. Її твори "50 хвилин трави", "З Роси, з Води і з Калабані" та багато інших Подорожі з дітьми, або як не стати куркою принесли їй літературне визнання та славу "найепатажнішої письменниці" й "майстрині культурної провокації". Роман "Добрі новини з Аральського моря" -- це ніби іронічна відповідь на "Секс і місто", де героїні -- українки, місто Париж, а в якості бонусу читачам додається ще й детективна лінія.

  Ця книжка -- віртуальна подорож до Парижа : тут оживають його симпатичні вулички, тут відчувається гамір на терасах кав'ярень, але з кожною сторінкою заглиблюєшся не в ошато-туристичне, а в інсайдерське місто. 

"Французька мрія" вабить стилем і романтикою, ароматом випічки і смаком вишуканого вина. Здавалося б, Париж -- ідеальне місце для втечі, де легко все почати заново. Та паризькі вулички розкривають секрети дише "своїм", а від минулого не втечеш.

Новий роман Ірени Карпи -- це історія чотирьох українських жінок у Франції. Кожна з них шукає щось своє : юна красуня Богдана -- пригод і розваг, досвідчена й виважена Рита -- свободи й сімейного затишку, колишня рок-музикантка Хлоя прагне спокою, а енергійна "феменка" Маша -- саморіалізації та слави.

  Що знайдуть героїні ? Прочитайте роман і ви знайдете відповідь.



Комментариев нет:

Отправить комментарий