четверг, 20 ноября 2014 г.

Голодомор 1932-1933 року.

    З кожним роком правда про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні дедалі більше поширюється серед української і світової спільнот. Сьогодні не викликає сумніву, що тоді сталінський тоталітарний режим вчинив жорстокий злочин проти української нації, внаслідок якого мільйони українських селян були виморені штучно організованим голодом.
    Поступово предметом поглибленого вивчення стає дедалі ширше коло питань, пов'язаних із причинами, мотивами, обставинами, механізмами і наслідками Голодомору. В результаті у корпусі досліджень цієї жахливої трагедії меншає білих плям і спірних проблем.
     Сьогодні в жодної неупередженої людини, яка має хоч крихту совісті і людського співчуття, не виникає сумнівів щодо правомірності оцінки цілеспрямованого вбивства голодом мільйонів українських селян у 1932-1933 рр. як злочин проти людяності під назвою "голодомор".Отже, масове вимордування українців, яке сталося тоді, є тяжким міжнародним злочином.
     Проте вшанування пам'яті жертв Голодомору, елементарне почуття справедливості і людська солідарність вимагають належної юридичної оцінки нашої національної трагедії у світлі положень Конвенції ООН 1948 року про попередження злочину геноциду та покарання за нього.
    

Комментариев нет:

Отправить комментарий