суббота, 4 апреля 2015 г.

Їх читає світ : Стіг Ларссон

      Стіг Ларссон (1954-2004) - талановитий шведський письменник і журналіст.
     Народився в Шеллефтехамі, Швеція. Найбільше відомий за написання детективної трилогії "Міленіум", яка була опублікована після його смерті.
    Стіг Ларссон в 2008 році був другим автором у світі за продажами.
    В травні 2010-го було продано понад 27 мільонів примірників його трилогії "Міленіум" в усьому світі, через п'ять місяців ця кількість виросла до 46 мільонів, і досягла 65 мільонів в грудні 2011 .

Ларссон С.
    Чоловіки, що ненавідять жінок: міленіум: скандинавський гостросюжетний роман / С. Ларссон, переклад В. М. Верховня; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. - Харків: Фоліо, 2012. - 702 с. - (Карта світу).

      Сорок років загадка зникнення юної родички не дає спокою промисловому магнату, й він здійснює останню у своєму житті спробу - доручає розшук зниклої журналісту Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу скоріше для того, щоб відволіктися від власних неприємностей, але невдовзі розуміє : за фасадом ідилічно мирного містечка криється справжнє пекло - протягом десятиліть хтось катує та вбиває жінок. До Блумквіста приєднується Лісбет Саландер - геніальна (чи божевільна?) дівчина-хакер, чиє минуле також сповнене гірких таємниць.


Ларссон С.
    Дівчина, що гралася з вогнем : міленіум : скандинавський гостросюжетний роман / С. Ларссон, переклад В. М. Верховня ; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. - Харків : Фоліо, 2012. - 829 с. - (Карта світу).


    Пізно ввечері у своїй квартирі вбито журналіста та його подругу, які вивчали канали постачання до Швеції секс-рабинь з Прибалтики та Східної Європи. Усі підозри падають на найдивнішу дівчину у світі з темним минулим - Лісбет Саландер.
     Мікаель Блумквіст починає власне розслідування загибелі своїх колег і друзів, щоб знайти справжнього вбивцю і довести невинуватість Лісбет, яка колись врятувала йому життя.
     По всій Швеції розпочато полювання на "вбивцю-психопатку", проте Лісбет Саландер не боїться кинути виклик усім - і маії, і громадськості, і навіть самій смерті.


    Ларссон С.
         Повітряний замок, що вибухнув : міленіум : скандинавський гостросюжетний роман / С. Ларссон, переклад В. М. Верховня ; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. - Харків : Фоліо, 2012. - 894 с. - (Карта світу).

    Лісбет Саландер не здається. Виснажена після кількох поранень, перебуваючи під охороною в лікарні, вона вирішує помститися своїм ворогам і довести системі, яка, ще коли Лісбет була дитиною, зламала їй життя, запроторивши до божевільні, свою невинуватисть. Однак самій упоратися з цим їй несила. На допомогу дівчині знову приходить журналіст Мікаель Блумквіст, чия викривальна книжка сколихне громадськість і переполохає уряд і спецслужби. І можливо, тоді справедливість нарешті переможе.
     Усі ці книжки є на абонементі та їх можливо взяти до дому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий