вторник, 5 апреля 2016 г.

Бібліографічний огляд -- сучасна українська література

       5 квітня 2016 року у відділі абонемента проведено бібліографічний огляд творчості сучасних українських письменників для вчителів української мови та літератури ЗОІППО.
          Провідний фахівець Тетяна Мартиненко розповіла про повість Н. Гук
"Євромайдан (звичайні герої) та книгу "АД -- 242". Це масштабний проект про оборону Донецького аеропорту спільно з Радіо Свобода! Книга про 242 дні боїв в аеропорту Донецька, або "АДу", як його назвали оборонці летовища -- це свідчення кіборгів, розповіді волонтерів та журналістів,
коментарі військових експертів України, Росії, США та Канади. Понад 100 інтерв'ю, десятки ексклюзивних фото з місця подій.
         Роман Лілії Мусіхіної "Звичайник" -- це старосвітський роман, в центрі сюжету -- кобзар Мартин, його поводир -- Устимко та "приблудний" Амфібріасій. Потім  виявилося, що це  був  Іван Мазепа.
    Роман  А. Кокотюхи "Автомобіль із Пекарської" розповідає про Львів 1911 року.
     У книзі "Сліди на піску" Роман Іваничук хоче сказати, що навіть найнепомітніший слід, який залишила на рідній землі чесна людина, ніколи безслідно не зникає.
     І на сам кінець, Тетяна Володимірівна розповіла про серію"Теплі історії" -- у кожній книжці зібрані короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об'єднані теплим настроєм, затишком і позитивом.
     
     

Комментариев нет:

Отправить комментарий