вторник, 11 апреля 2017 г.

Бібліографічний огляд

      11 квітня 2017 року відділ абонемента провів бібліографічний огляд творчості письменників сучасної української літератури для вчителів української мови і літератури ЗОІППО.
      Провідний фахівець Тетяна Мартиненко розповіла про роман "Забудь-річка" Брати Капранови.  Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапяють на війну під одним іменем -- Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії "Галичина", син офіцера УНР -- у Червоній армії, а полський жовнір -- в УПА.
    Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею -- долею українця у Другій світовій війні.
   Назва роману походить від старого язичницького символу -- Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині...
   Наступний твір, який Тетяна Володимирівна рекомендувала прочитати вчителям був роман Ірен Роздобудько "Гудзик -- 2. Десять років по тому".
Колись він втратив все : кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву...
    Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом : Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька.
    Десять року по тому...
Андрій Бондар "І тим, що в гробах". Збірка малої прози -- яскраве відображення суб'єктивних, дуже особистих вражень автора.Це підслухані історії та розмови, галерея небанальних сюжетів про звичайне життя пересічних людей. Але крізь цей химерний калейдоскоп спостережень раз по разу виринають нетривіальні, такі, на перший погляд, непоєднувані образи, як-от смішний і трішки недоречний Папа Римський на святошині, тб-серіальний комісар Рекс і навіть наймудріша з мишей.
   Саме тому "І тим, що в гробах" припаде до душі навіть найвибагливішим читачам.
    Тала Букіна "Серединний ангел". До збірки увійшли казки і билиці різних років, призначені для дорослої аудиторії.
   "Серединний ангел" -- це історії про пошуки щастя, гармонії, кохання і зради, що відбуваються у різних куточках світу і різних вимірах буття.
    Хто живе у чарівному капелюсі? Що спільного у міліціонера-невдахи та маленької дівчинки ; істоти з паралельного світу і земної жінки? Що буде, якщо бажання почнуть здійснюватись на замовлення? де живе справжній Санта-Клаус і чому він має кепський характер? Хто такий Зука? Демежа між добром і злом, реальністю і кошмаром, дивом і звичайним життям?
     Перед читачем постає захоплююча і тонка духовна практика -- іти сторінками цієї, іноді пронизливої до сліз, страшної, гротескної, а часом легкої, іроничної, чарівної і життєстверджуючої книги.
    Бібліогрфічний огляд дуже сподобався присутнім.
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий