вторник, 30 мая 2017 г.

Нові надходження сучасної літератури

    25 травня 2017р. відбулося чергове засідання Літературного клуба "Книжковий світ", яке було присвячено новинкам сучасної літератури.
         Тетяна Мартиненко (голова ради клуба) розповіла про роман Фенні Флегг "Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка". Твір відомої американської письменниці дивовижно поєднав долі різних людей. У спогадах, газетних статтях та окремих фактах перед читачем постає напрочуд реальна картина життя невеликого містечка у штаті Алабама, починаючи від першої половини двадцятого століття й до сучасності. Любов і ненависть, расова нетерпимість і взаємоповага, честь і підлість, перемога і поразка, щастя й горе -- усе це переплелося.
    Ентоні Дорр "Все те незриме світло". Боязкий хлопчик і сліпа дівчинка зустрілися серед полум'я війни. Вони намагаються вижити і врятувати рідних людей. Ця книжка про кохання і смерть, про те, що незриме світло переможе темряву.
    Галина Кирилівна Власюк познайомила присутніх з романом Ірен Роздобудько "Перейти темряву". Це нове творіння письменниці, трилер про маніяка та його юних жертв... Він не кат -- він дослідник, і хоче знати, що відчувають ці прекрасні метелики з відірваними крильцями... На 154 сторінках захопливого роману -- долі десятків тисяч українок, що їх продали у рабство. і не всі зможуть перейти темряву...
    Валентина Степанівна Рудіна розповіла про останні романи Андрія Кокотюхи.
    Валентина Іванівна Шпілева рекомендувала присутнім роман Міли Іванцової "Вітражі". Дія роману відбувається в сучасному Києві. Поліна, перекладачка з французької, має замовлення на переклад роману Француази Саган, але власні проблеми видаються їй набагато важливішими та болючишими, ніж "надумані проблеми ситих французьких дівчат". Але згодом Поліна дізнається справжню історію бабусі Ніколь...
   Зустріч пройшла у дуже теплій атмосфері.

Комментариев нет:

Отправить комментарий