пятница, 5 мая 2017 г.

День перемоги над нацизмом у Другій свтовій війні

    День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні або День перемоги -- державне свято та вихідний день в Україні, який офіційно відзначають 9 травня, починаючи із 2016 року. Це свято прийшло на зміну радянському святу "День Перемоги", яке відзначали в СРСР, а потім в Україні до 2015 року включно.
      Як зазначає Український інститут пам'яті, новий зміст відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні включає в себе :
-- переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних старінок минулого;
-- рівне вшанування пам'яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братества усіх Об'єднаних націй, як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та інш.);
-- перенесення акценту з історії військових дій на історію конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.
     Перемога над фашистським безумством дісталася нам і всьому світу дуже дорогою ціною. Ніхто не забутий, ніщо не забуто. І ми будемо пам'ятати про це!
    До цієї скорботної дати відділ абонемента підготував книжковий перегляд
"День пам'яті та примирення".


   

Комментариев нет:

Отправить комментарий