вторник, 24 сентября 2019 г.

Наші нові надходження

    Відділ абонемента Запорізької Обласної Універсальної Наукової бібліотеки пропанує  знайомство з черговими новими надходженнями :


Брати Капранови
   Справа сивого. Роман / Брати Капранови. -- Київ : Нора-Друк, 2018. -- 288 с.

    Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається література.
І всі ці кити присутні у новому романі Братів Капранових "Справа Сивого".
    У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним -- старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Він береться до справи...
     Здавалося б, класичний детектив. Але уявіть собі, що молодий слідчий -- працівник ГПУ, а головний заколотник -- видатний історик та археолог Дмитро Яворницький. І зараз все стає догори дригом. Хто з них насправді є злочинцем? Саме тому автори визначають жанр твору як "антидетектив" і не просто, а "історичний і романтичний антидетектив"...
     Ну і, звісно, книжка базується на реальних подіях.

Крушельницька Л.І.
   Рубали ліс... Спогади галичанки. 4-е, опрац. вид. -- Львів : Видавництво "Астролябія", 2018. -- 576 с.

Книга спогадів відомої вченої-археолога, громадської діячки і письменниці Лариси Крушельницької (1928 -- 2017), змальовуючи історію двох родин -- Крушельницьких і Левицьких, засвідчує трагічну долю галицької інтелегенції в ХХ  столітті. Поза тим, вона сповнена оптимізму і віри в можливості людини та її інтелектуальну і моральну сили.
   Також у книзі подано літературні портрети сучасників авторки, а ще есе та нариси, написані з приводу важливих суспільних подій і тем та опубліковані в різні часи і в різних виданнях.

tatamart4@blogspot.com
http//zounb.zp.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий