среда, 1 июля 2020 г.

Нові надходження відділу абонемента

Гримич Марина
    Клавка. Роман/ Марина Гримич.-- Київ : Нора-Друк, 2019.
Дія роману Марини Гримич "Клавка" відбувається у Спілці письменників України і в київському будинку РОЛІТ у 1947 році. коли відбувся сумнозвісний Пленум, відомий в історії розгромом української літератури, зокрема паплюженням Юрія Яновського та Максима Рильського. Але мало хто знає, що розправою над цими класиками не обмежилось : українських літераторів -- колег по перу, сусідів по дому -- нацькували одне на одного.
     Клавка, секретарка Спілки письменників, знає про письменників усе, а драматичні події відбуваються на її очах.
    Літературне життя 1940-х, повоєнний Київ та Євбаз і комунальна квартира -- це те тло, на якому розгортається динамічний сюжет.

Дочинець Мирослав
   Світло семи днів. Маленькі історії для душі./ Мирослав Дочинець. -- Мукачево : Карпатська вежа, 2018.

Ми гадаємо, що в світі все просто. Але зовсім не так. Письменник, лауреат Шевченківської премії Мирослав Дочинець сповідує кредо свого вчителя Григорія Сковороди -- з видимого пізнавати невидиме. Щоби наблизитись до людського образу, який залишається для нас найбільшою таємницею. Неосяжним словом проникнути у Всесвіт душі.

Юрій Андрухович
   Тут похований Фантамас : есеї / Юрій Андрухович. -- Брустурів : Дискурсус, 2019.

ТСН-ки -- це колонки Юрія Андруховича 2010-2014 рр. у цей період їх було створено близько двох сотень. До вашої уваги -- своєрідне вибране з цих записів, розтошованих у суворо хронологічній послідовності.

Гордер Ю.
   Світ Софії. Роман про історію філософії. Перекл. з норвезької Наталія Іваничук. -- Львів : Літопис, 2019.

Світ Софії -- це роман про історію філософії. Головна героїня -- чотирнадцятирічна дівчинка Софія знаходить у поштовій скриньці листа від загадкового філософа, в якому лише два запитання "Хто ти?" і "Звідки взявся світ?". Саме ці два запитання завжди цікавило людство. З них і почалася мандрівка дівчинки у світ філософії, починаючи від мислителів Стародавньої Греції і аж до філософії сучасності. Захоплива мандрівка інтелекту і уяви дає чудову нагоду читачеві різного віку подорожувати слідами великих мислителів.


Запрошуємо читачів  відвідати Запорізьку Обласну Універсальну Наукову  бібліотеку і відділ абонемента.
tatamart4@gmail.com
tatamart4@blogspot.com
http//zounb.zp.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий