четверг, 30 июля 2020 г.

Історична правда

Ця книжка містить документальні матеріали з архіву колишнього КГБ, які внаслідок пакету зініційованих Українським інститутом національної пам'яті декомунізаційних законів доступні для всіх.

Справа Василя стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР/уклад. В. Кіпіані. --
Х. : Віват, 2019. -- 688 с.

Правда про кримінальну справу, життя і смерть Василя Стуса. У книжці зібрано архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Ознайомившись із наведеними матеріалами, читачі дізнаються про невідомі факти щодо життя, ув'язнення та загибелі Василя Стуса, які досі охороняються під грифом "Секретно".

Тисячі українців та іноземців уже скористались можливістю краще зрозуміти історію власних родин і історію всієї країни.
Кримінальна справа Василя Семеновича Стуса -- це хроніка боротьби злочинної комунистичної  системи з людиною, повної болі та гідності. Ми бачимо громадянина і правозахисника, творчу особистість, який чудово розуміє наслідки своєї "негнучкості" перед каральною машиною. І тим не менш він іде до кінця.
    Жодна газета у Радянській  Україні тоді не писала про арешт, слідство і суд. І тому безцінними свідченнями з залу суда виступають аркуши зі справи, де Михайлина Коцюбинська та Світлана Кириченко -- товаришки Василя Стуса -- говорять про нього як про живу людину.
   Ця книжка зробить нас сильнішими. бо опір злу -- це щоденна потреба людини. І сьогодні боротьба продовжується -- йде суд над книгою "Справа Василя Стуса" і над самим поетом.
Судовий процес веде людина, яка була так званим адвокатом ( і була гірше за прокурора) --
Медведчук.
Закликаю всіх шанувальників Василя Стуса прочитати цю книгу. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий